recept Ijstaart
Maak moeiteloos een verrukkelijke klassieke ijstaart met dit eenvoudige recept. In slechts een half uur tijd bereid je een heerlijke klassieke en simpele taart die volledig aan jouw wensen voldoet.
Ingrediënten
- 100 g witte basterdsuiker
- 100 g boter (licht gekloeld)
- 10 bastogne koeken, fijn verkruimeld
- 75 g bloem
- 1 bak Hertog Slagroomijs Light (bak à 900 ml)
- 500 g aardbeien
- 2 el amandelschaafsel
- extra nodig: springvorm (ø 24 cm)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Meng in een kom de basterdsuiker, boter, bastognekoeken en bloem met je vingers tot een kruimelig mengsel.
- Verdeel de kruimelmix gelijkmatig over de bodem van een springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel.
- Bak de kruimelbodem ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodem daarna afkoelen.
- Verdeel het Hertog Slagroomijs Light gelijkmatig over de kruimelbodem en strijk het glad. Zorg ervoor dat de bodem volledig bedekt is.
- Plaats de ijstaart in de diepvries en laat deze ongeveer 2 uur opstijven.
- Was ondertussen de aardbeien, verwijder de kroontjes en rooster het amandelschaafsel lichtbruin in een droge koekenpan. Schud het amandelschaafsel op een bord.
- Garneer de ijstaart met de aardbeien en bestrooi deze met het geroosterde amandelschaafsel.
- Geniet van deze heerlijke ijstaart met kruimelbodem, aardbeien en amandelen!
Geniet van je overheerlijke ijstaart die helemaal naar jouw smaak is samengesteld! Dit recept biedt eindeloze mogelijkheden om het aan te passen, voeg bijvoorbeeld jouw favoriete koekjes, fruit of andere lekkernijen toe, om deze heerlijke ijstaart helemaal naar jouw smaak aan te passen!
Check ook onze andere verrukkelijke recepten!
